Семінар

online формат 

ФІНАНСОВИЙ МОНІТОРИНГ: 

основні засади побудови та сучасні проблеми
функціонування.

для БАНКІВ та НЕБАНКІВСЬКИХ фінансових установ 

на платформі Zoom

04.09.2023 р. 


з 11.00 до 16.00 за Київським часом

(перерва на обід з 13.00 до 14.00)


Вартість 4000 грн 


*По завершенню семінару всі учасники отримають методичні матеріали, зворотній зв'язок від спікера з відповідями на всі хвилюючі питання та сертифікат про проходження навчання!


Цільова аудиторія

Відповідальні працівники за проведення фінансового моніторингу банківських та небанківських фінансових установ

Керівники та працівники підрозділів фінансового моніторингу та COMPLIANCE

АУДИТОРИ  фінансових установ

Під час семінару поговоримо про таке:

🔵    як ефективно мінімізувати ризики, вирішуючи питання за принципом “не по формі, а по суті”

🔵    як правильно згідно вимог законодавства будувати процеси та оцінювати їх ризики,

🔵  як задокументувати все виявлене та головне, які процеси та процедури мають функціонувати в установі, щоб забезпечити проходження перевірки НБУ без суттєвих санкцій.


  🟠 Визначимо пріоритети та шляхи трансформації організаційних та методологічних засад роботи у сфері фінансового моніторингу із урахуванням викликів та завдань, що надходять  установі у сучасних реаліях.


План семінару та питання що будуть розглянуті:

✔️ Особливості побудови системи ПВК/ФТ та організації управління ризиками ВК/ФТ,  аналіз типових порушень, що виявляються  в діяльності установ.


✔️ Належна перевірка клієнтів, її складові, додаткові заходи до НПК. Моделі та способи верифікації, вимоги до проведення он-бордингу  окремих категорій клієнтів, у тому числі осіб, пов'язаних із державою, що здійснює збройну агресію проти України. 


✔️  Заходи щодо агентів з ідентифікації та верифікації.


✔️Вимоги до PEPs: перелік заходів, особливості моніторингу ділових відносин із PEPs, побудова механізмів контролю, форми задокументованих висновків.


✔️Встановлення КБВ, визначення прозорості структури власності юридичних осіб, документування процесу.


✔️Вимоги законодавства до супроводження платіжних операцій. Заходи щодо оцінки діяльності особи, у разі надання послуг (посередництва) у
здійсненні платіжних операцій.


✔️Управління ризиками ВК/ФТ. Ризик - профіль та ризик-апетит установи у сфері ПВК/ФТ. Оцінка ризику продуктів та її документування.


✔️Ризик-профілі клієнтів: індикатори ризику,  заходи з управління ризиками ВК/ФТ.  Заходи з виявлення підозрілої діяльності клієнтів, види сценарних аналізів, методи контролю та документування.


Інструктор

Наталія Сігал

Експерт із 17-річним досвідом у сфері фінансового моніторингу 


Авторитетний методолог у сфері ПВК/ФТ. Має авторські напрацювання та практичний досвід побудови нових процесів, визначення завдань для створення процедур у сфері ПВК/ФТ у команді комплаєнс найбільшого системного банку України. Володіє ексклюзивними компетенціями верхньорівнево оцінювати системну роботу установи у сфері ПВК/ФТ, набутими із практичного досвіду, зокрема під час прийняття участі у 75 перевірках банків з питань фінансового моніторингу, із них у 69 випадках, як керівник інспекційної групи НБУ.


Як прийняти участь у семінарі?

2. Сплатіть рахунок

3. Отримайте лист з посиланням на захід

4. Пройдіть навчання та отримайте сертифікат